Baltimore Gas and Electric Company, distinsa cu certificarea ISO 14001:2004 pentru imbunatatirea practicilor sale de management al mediului

27 septembrie 2012. Baltimore Gas and Electric Company (BGE) a primit certificarea standardului de management al mediului publicat de Organizatia Internationala pentru Standardizare, ISO 14001:2004 pentru intreaga companie, ca recunoastere a angajamentului sau de a-si imbunatati continuu procesele de management al mediului.

De curand, activitatile de transmitere si distributie de curent electric si serviciile partajate BGE au primit certificarea ISO 14001, adaugandu-se la aceeasi certificare ISO castigata de BGE anul trecut in luna martie pentru operatiunile sale de distributie de gaze naturale.

Domeniul de certificare ISO 14001 acopera astfel intreaga companie, ceea ce transforma BGE in una dintre putinele firme de utilitati publice care au primit aceasta certificare ISO pentru totalitatea operatiunilor sale. In plus, si celelalte companii apartinand grupului Exelon, si anume PECO din Philadelphia si ComEd din Chicago, sunt certificate ISO 14001:2004.

”Dupa doi ani de audituri riguroase, suntem incantati ca am obtinut certificarea ISO pentru toate unitatile si operatiunile noastre,” a declarat Kenneth W. DeFontes Jr., presedintele BGE.

”BGE isi asuma o pozitie ferma fata de mediul inconjurator si de gestionarea responsabila a resurselor naturale si isi mentine prioritatea de a le furniza clientilor nostri servicii sigure si fiabile, atat in privinta gazelor naturale, cat si a curentului electric. Suntem mandri ca am adoptat acest important standard de mediu care dovedeste excelenta, si doresc sa le multumesc tututor angajatilor din compania noastra. BGE se dedica utilizarii responsabile a resurselor naturale, crescandu-ne eficienta energetica, imbunatatindu-ne performanta si extinzandu-ne continuu programele de protectie a mediului. Este destul de rar ca o companie de utilitati sa obtina aceasta certificare si sunt multumit ca aceasta distinctie, impreuna cu celelalte certificari pe care le detinem, ii ofera companiei o pozitie de lider mondial in ecologie,” a adaugat DeFontes.

ISO 14001 este un standard international voluntar;  ISO 14001 este implementat de companii pentru a-si imbunatati performanta ecologica si pentru a respecta in acelasi timp toate cerintele legislative aplicabile. ISO 14001 cuprinde cerinte specifice referitoare la sistemele de management al mediului (SMM).

Sistemul de management al mediului ajuta companiile, in cazul de fata compania de utilitati BGE, sa indeplineasca cerintele de conformitate cu standardele de mediu, sa isi reduca impactul ecologic si sa isi imbunatateasca performanta in mod continuu.

Datorita obtinerii certificarii ISO 14001, BGE este capabila sa isi indeplineasca asteptarile in privinta performantei  ecologice, sa atenueze riscurile, sa isi creasca randamentul, sa garanteze respectarea cerintelor de reglementare locale si statale. In calitatea sa de companie apartinand grupului Exelon, BGE respecta politica de mediu Exelon si se dedica cresterii performantei ecologice in acord cu standardele internationale. Pentru mai multe informatii, vizitati www.bge.com.

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)