Certificare ISO 22000, consultanta ISO 22000 pentru Siguranta alimentara, implementare ISO 22000

Standardul cuprinde reglementari necesare oricarei organizatii participante in cadrul lantului alimentar.

Standardul este aliniat prevederilor ISO 9001 si ISO 14001, fiind auditabil (se poate obtine certificare ISO 22000).

Standardul se bazeaza pe principiile dovedite ale managementului sigurantei alimentare (HACCP, Hazard Analysis and Critical Control Point System), urmand un model clasic: Planifica – Efectueaza – Verifica – Actioneaza.

Standardul ISO 22000 cuprinde cinci parti principale care clasifica cerintele pentru implementare ISO 22000, in cadrul acestora fiind detaliate toate conditiile care trebuie indeplinite de catre o organizatie pentru a putea beneficia de sistemul de management al sigurantei alimentare ca urmare a unui proces de consultanta ISO 22000.

Continutul ISO 22000:

• Sistemul de management alimentar – generalitati
• Resposabilitatea manageriala
• Managementul resurselor
• Planificarea si fabricarea de produse sigure
• Validarea, verificarea si imbunatatirea sistemului de management al sigurantei alimentare

In plus fata de sectiunile de mai sus care contin cerintele standardului mai sunt si anexele aditionale de orientare:
• Comparatii intre ISO 22000:2005 si ISO 9001
• Comparatii intre HACCP si ISO 22000:2005
• Referinte din Codex, exemplificate

Standardul este intentionat a fi utilizat la nivel global drept fundament al sistemului de management al sigurantei alimentare, aplicabil tuturor participantilor la lantul de distributie alimentara.

Ca si ISO 9001, standardul este voluntar.

Standardul incorporeaza multe elemente din cadrul ISO 15161 – Linii directoare pentru aplicarea ISO 9001 in cadrul industriei alimentare.

Datorita faptului ca standardul este destinat certificarii ISO 22000, este mai restrictiv decat ISO 15161.

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
ISO 22000, 5.0 out of 5 based on 2 ratings